За първи път Веолия обяви прием за български студенти в Париж

Всяка година Campus Veolia Лятното училище на Веолия отваря врати за 30-40 студенти от страни, в които Групата развива дейност. Това дава възможност на младите хора, в рамките на 10-дневно обучение, да обогатят знанията си в областта на управлението на ресурсите, които Веолия предлага на своите клиенти по света: вода, енергия и управление на отпадъците.

Всяка година Campus Veolia Лятното училище на Веолия  (в близост до Париж) отваря врати за 30-40 студенти от страни, в които Групата развива дейност. Това дава възможност на младите хора, в рамките на 10-дневно обучение, да обогатят знанията си в областта на управлението на ресурсите, които Веолия предлага на своите клиенти по света: вода, енергия и управление на отпадъците. 

За първи път Випуск 2016 на Campus Veolia ще приеме в групата си, след подбор, трима български студенти, които ще заминат за Париж в края на месец юни.  Веолия поставя като предварително условие за кандидатстване - те да бъдат последна година в СУ „Климент Охридски“ (Стопански и Биологически факултет), УАСГ или Технически университет – Варна през септември 2016г. и задължително да владеят английски език, тъй като той е основен работен език по време на обучението. 

Разходите по обучението и логистиката се поемат изцяло от Веолия. 

Курсът е комбинация от теория и допир до истинската практика, чрез посещения на различни обекти на компанията и дискусии с експерти в областта на управлението на природните ресурси. В кампуса студентите разглеждат и решават различни казуси, намирайки синхрон между придобитите познания в университетите, от които идват. 

Лятното училище на Веолия е една от най-значимите социални инициативи на Групата. В създадената от Веолия учебна база, компанията подбира ново поколение експерти, което ще има отговорност за умното използване на ресурсите на планетата във всяка нейна точка. Тези посланици на прогреса ще продължават развитието си и след края на курса в жизненоважни бизнес сектори на по целия свят.