36 дървета засадиха служители на Софийска вода по повод Световния ден на земята

Всяка пролет от „Софийска вода“ спазват традицията да садят по едно дърво за всеки 1000 отказа от хартиена фактура. През изминалата 2015 г. близо 18 000 клиенти са се отказали от хартиените си фактури, но по случай празника, броят на новозасадените дървета е удвоен.

Целодневна детска градина"Ежко Бежко" и 65-то основно училище в Бусманци, както и 108 СОУ "Никола Беловеждов" в ж.к. “Дружба” 1, се сдобиха с новозасадени дървета по повод Световния ден на земята.

Всяка  пролет от „Софийска вода“ спазват традицията да садят по едно дърво за всеки 1000 отказа от хартиена фактура. През изминалата 2015 г. близо 18 000 клиенти са се отказали от хартиените си фактури, но по случай празника, броят на новозасадените дървета е удвоен.

В подкрепа на своята стратегия за опазване на околната среда и с цел да бъдат съхранени ценни природни ресурси, „Софийска вода” част от „Веолия“,  дава възможност на клиентите да получават фактурата си по електронен път. 

„С всеки отказ от получаване на месечна фактура на хартиен носител нашите клиенти са в състояние, без да е необходимо да полагат специални усилия, да допринесат за опазването на природата.  Поели сме ангажимент да посадим още дървета, с надеждата все повече хора ще се присъединят към каузата“, заявиха от компанията.

Всеки клиент, който реши да се откаже от хартиената фактура може да го направи бързо и лесно от Интернет страницата на „Софийска вода“.