Подкаст "Еко трансформъри"

Епизод 10: "Еко трансформъри на прага на 2024". Говорят Владимир Гълъбов, старши мениджър "Комуникации" "Софийска вода", част от във Веолия и Генади Кондарев, водещ на "Еко Трансформъри" и експерт по климатични политики и енергетика.

Епизод 9: "SOS! Водата е в беда". Говорят Доминик Гател, вицепрезидент "Връзки с обществеността" във Веолия, Васил Тренев, изпълнителен директор на "Софийска вода", част от Веолия, и Стоян Михов, експерт "Биоразнообразие и води" към водещата световна природозащитна организация WWF в България.

Епизод 8: "Рециклирай това! Нови роли за преработената вода". Говорят Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите, и Веселин Димитров, заместник-технически директор "Отвеждане и пречистване на отпадъчни води и електромеханична поддръжка" в "Софийска вода", част от "Веолия".

Епизод 7: "Въздухът у дома и в офиса. Невидимото предизвикателство около нас". Говорят Александър Рангелов, директор "Бизнес развитие" в направление "Енергия" на "Веолия" - България, Уорд Милър, консултант по сертифициране на сгради по стандарта LEED (световна сертификационна система за зелено строителство) и д-р Иво Илиев, пулмолог, член на лекарската мрежа "Въздух за здраве".

Епизод 6: "Предизвикателството Net Zero Как да станем въглеродно неутрални". Говорят Франсоа Деберг, регионален директор Веолия България и Юлиан Попов, експерт в областта на енергетиката и устойчивото развитие и служебен министър на околната среда и водите през 2013 г.

Епизод 5: "Бъдещето на енергията: оптимално потребление чрез дигитализация". Говорят Кирил Райчев, председател на Алианса за енергийна ефективност в България, Александър Рангелов, директор "Бизнес развитие" в направление "Енергия" на "Веолия България", и Франциско Силверио Маркес, старши вицепрезидент "Услуги за енергийна ефективност на сградите" в дирекция "Подкрепа и ефективност на бизнеса" в централния офис на "Веолия".

Епизод 4: "Рециклирай това: зеленият кръг на пластмасата". Говорят Мариана Итева, заместник-регионален директор на "Веолия" за България, Антон Пейчев, експерт по управление отпадъците в Министерството на околната среда и водите, и Беноа Перо, който разказва за чуждия опит в рециклирането, следващите стъпки и цели в този процес.

Епизод 3: "Кръгов живот за електромобила". Говорят Мариана Итева, заместник-регионален директор на "Веолия" за България, Антон Пейчев, експерт по управление отпадъците в Министерството на околната среда и водите, и Ромен Дюбок, който разказва за чуждия опит в рециклирането на този вид отпадъции.

Епизод 2: "Животът на водата: как да я използваме повторно или как се прави бира от рециклирана Н2О". Говорят Яна Топалова, доктор на биологическите науки, и регионалният директор "Технически дейности и ефективност" на Веолия България Станислав Станев.

Епизод 1: "Кръговата икономика и България: мисията възможна". Говорят бившият служебен министър на околната среда и водите Юлиан Попов и регионалният директор "Технически дейности и ефективност" на Веолия България Станислав Станев.