Децата на „Септември“- София спечелиха купата на „Софийска вода"

Гости на спортния празник бяха още футболните легенди Димитър Пенев, Пламен Николов, Станислав Ангелов и други известни български футболисти и треньори.

Децата на „Септември“-София спечелиха 15-тото издание на турнира за Купата на „Софийска вода“. Във финалния мач „Септември“-София победи „Костинброд“ с 3:1.


Състезанието се проведе  под почетния патронаж на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. „Благодаря на Асоциацията на българските футболисти, БФС и спонсора „Софийска вода“ за това, че се грижат турнира да се реализира толкова години. Без детските клубове, без детските школи е немислимо да говорим за професионален футбол“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

Много награди, осигурени със спонсорството на „Софийска вода“ АД, част от Веолия,  бяха раздадени от легендарни и заслужили футболисти, церемония, която оставя незабравими спомени у децата и подхранва желанието им за тренировки и победи. Ето и някои от най-добрите на терена: голмайстор – Валентин Башев от „Обеля“, защитник  - Марио Йончевски от „Балкан“ – Ботевград; нападател Кристиян Ружин от „Витоша“ – Бистрица; голмайстор – Мартин Христов – „Септември“ и съотборника му Йоан Христов, отличен като най-добър състезател. 

Изпълнителният директор на „Софийска вода“ АД Арно Валто се обърна към децата участници и родителите им с пожелания за влагане на още повече футболна страст, упорита отборна работа за постигане на високи резултати. Валто потвърди ангажимента за подкрепа на спортното събитие, организирано от Асоциацията на българските футболисти. Турнирът е социален принос на „Софийска вода“ вече 15-а поредна година, като за това време на терена са участвали над 2500 деца.