Анелия Илиева стана Финансов директор на годината в конкурса на Капитал

Най-ценният капитал на „Софийска вода“ АД – човешкият, получи ново признание.

Анелия Илиева, финансов директор на „Софийска вода“, бе отличена за Финансов директор (CFO) на 2019 г. в шестото издание на конкурса на Ърнст енд Янг (EY) и „Капитал“. Наградите бяха връчени на тържествена вечер в „Парадайз ивент център“ в присъствието на водещи компании в ключови сектори на икономиката на България.

Тазгодишният конкурс обнови категориите за участие, за да могат критериите да отговорят на нарастващата роля на CFО-та в развитието и напредъка на бизнеса. Кандидатите трябваше да покажат и докажат качества и в трансформация на финансовата функция, иновации, стратегическо партньорство в бизнеса и развитие на екипите.


В своята дисциплина за „Контрол и отчетност“ Анелия Илиева спечели симпатиите на журито останалите две номинирани имена. Решенията на панела, определящ победителите, се вземат паралелно и независимо след гласуване поотделно по точкова система до организаторите на конкурса. Тазгодишният панел включваше проф. д-р. ик.н. Бистра Боева УНСС, Данета Желева – СЕО Индустриален холдинг България, Николай Генчев –  СЕО и председател на УС на Застрахователна компания „УНИКА“АД, Тодор Обрешков – Управляващ съдружник Лонч Хъб, Александър Пулев – Директор Инвестиционно банкиране Unicredit.


В думите си пред представителите на своята общност Анелия Илиева, израснала професионално в „Софийска вода“, част от групата „Веолия“, наблегна на заслугите на екипа, който ръководи, за завоюването на престижното отличие. Конкурсът е възможност за отличаване на постижения, атестат за висок стандарт на работа и цели разпространението на иновации в бизнеса.


На награждаването присъства Изпълнителният директор на „Софийска вода“ АД Васил Тренев, който сподели, че заслуженият приз е поредното доказателство за потенциала хората в дружеството и изрази надеждата си, че очаква още признание за усилията, компетентността и отдадеността на служителите в „Софийска вода“.