„Софийска вода“ стана част от мащабна еко-акция за почистване на връх Мусала от строителни отпадъци

„Софийска вода“ част от групата на Веолия доказа за пореден път своята съпричастност към опазването на околната среда. Дружеството стана част от, може би, най-мащабната еко-акция за почистването на връх Мусала (2 925м) от строителни отпадъци. Връх Мусала е най-високият връх в страната, намиращ се в Рила, откъдето идва и питейната вода на столичния град.

„Софийска вода“ част от групата на Веолия доказа за пореден път своята съпричастност към опазването на околната среда. Дружеството стана част от, може би, най-мащабната еко-акция за почистването на връх Мусала (2 925м) от строителни отпадъци. Връх Мусала е най-високият връх в страната, намиращ се в Рила, откъдето идва и питейната вода на столичния град. Доброволната акция бе по инициатива на Радио Тангра Мега Рок. „Софийска вода“ се включи в реализацията на събитието чрез осигуряване на превозна техника, работна ръка и логистика.

Екстремното почистване бе реализирано под звуците на рок концерт с участието на D2 и Odd Crew. Звукът на концерта беше съобразен с местоположението и не превишаваше допустимите норми, за да не наруши спокойствието на планинските обитатели.

По време ма двудневната акция бяха свалени 13 тона отпадъци. 

Повече от събитието може да видите на: https://www.facebook.com/events/196589697409829/