Веолия България участва в конкурса „Екообщина“ за втори път

За втора поредна година Веолия България участва в конкурса за устойчива община в България, ЕКООБЩИНА. На 16 май 2017 г. бе открито второто издание на конкурса, в рамките на пресконференция във Френския институт в България.
Присъстваха г-н Ерик Льобедел, посланик на  Франция в България, г-н Нено Димов, министър на околната среда и водите, както и г-жа Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, институционални партньори на конкурса.
Събитието уважиха г-н Васил Тренев, заместник-изпълнителен директор на „Софийска вода“, г-н Оливие Жан, генерален директор на Рено Нисан България; г-жа Снежана Семова, главен изпълнителен директор на Сен Гобен Вебер България, г-н и г-н Йонуц Фаркаш, регионален директор на Шнайдер Електрик България. 
Целта на тази инициатива е да бъдат наградени усилията на българските общини в областта на управлението на битовите отпадъци, на водите, устойчивата мобилност и енергийна ефективност на сградите. Екообщина е под патронажа на президента на Република България, г-н Румен Радев.
За повече подробности може да посетите официалния сайт на ЕКООБЩИНА.