Веолия поема ВиК услугите в цяла Армения

​Веолия подписа договор за управлението, доставката и пречистването на питейните и отпадъчни води в Армения. Дейността на компанията се разширява и ще предоставя ВиК услуги на територията на цялата страна, а не както беше досега – само на столицата Ереван.
Доставката, пречистването и отвеждането на питейна вода ще бъде в размер почти на 174 милиона кубични метра вода годишно.

Международните финансови институции, сред които Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Банката за развитие и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) също ще допринесат за реализацията на този мащабен проект в Армения, чрез финансиране на необходимите 200 милиона долара за инвестиции през следващите четири години.
 
„Този успех е показателен, защото е резултат от съвместните усилия на екипите на Веолия, които са разчитали на опита и професионализма на служителите на групата в Ереван и са приложили най-добрите практики, разработени от експерти, работещи в над 40 страни. Договорът е признание за успешния международен опит на Веолия в оптимизирането и управлението на големи публични ВиК мрежи от името на местните власти. Той е и потвърждение за релевантността на стратегията ни за развитие в Централна и Източна Европа и утвърждава нашата водеща позиция в предоставянето на ВиК услуги“, обясни Малика Гендури, зам.-директор на Веолия за Централна и Източна Европа.
 
Като част от Веолия „Софийска вода“ АД е особено горда от факта, че директорите  „Експлоатация и поддръжка“ и „Управление на водопроводната мрежа“ Станислав Станев и Жулиен Шапон  участваха  в изготвянето на успешното проектно предложение в екип с наши колеги от Групата.