„Водни хора“ утоляват жаждата на софиянци

За шеста поредна година „Софийска вода“ АД провежда инициативата „Утоли жегата!“. Традиционно служители на компанията раздават чиста питейна вода в центъра на София. Тази година обаче всеки минувач по пешеходната зона на булевард „Витоша“ има възможност сам да си налее от специално изработени за целта водни човешки фигури.

За шеста поредна година „Софийска вода“ АД провежда инициативата  „Утоли жегата!“. Традиционно служители на компанията раздават чиста питейна вода в центъра на София. Тази година обаче всеки минувач по пешеходната зона на булевард „Витоша“ има възможност сам да си налее от специално изработени за целта водни човешки фигури.

Те представляват своеобразна арт-инсталация и наподобяват формата на човешко тяло. Чешмите са направени изцяло от новите материали, с които се влагат във ВиК мрежата на София. Използвани са няколко вида технологии за свързване на тръбите, които демонстрират как се рехабилитира ВиК системата на София. Арт-чешмите са по идея и са конструирани собственоръчно от служители на компанията. Първата от тях бе представена по време на Деня на София – 17 септември 2015 г.

„Според прогнозата за времето на 21 и 22 юли (четвъртък и петък) се очаква градусите да започнат да се покачват. Това е причината да напомним колко е важно да се пие достатъчно и редовно чиста питейна вода“, заявиха от „Софийска вода“.

Специалната мобилна лаборатория на компанията проверява и показва на място качеството на питейната вода в София. Столичани и гости на София могат да видят водните хора и по време на традиционния фестивал „София диша“, всяка неделя от месец август.