11-то Лятно училище на Веолия: 100% дигитално издание събира заедно в проргамата 51 студента от 23 държави

51 студенти от магистърски програми от 23 държави участваха в Лятното училище на Веолия от 6 до 9 юли. Веолия реши да продължи традицията с това 11-то издание, въпреки кризата с COVID-19, но с иновативна формула - 100% онлайн програма.

 

Бертран Делволве, Директор "Развитие на човешките ресурси" на Веолия, представи Лятното училище на студентите с думите: "Тази година Групата е избрала 100% дигитална форма, във време, когато Веолия поддържа услугите си и предпазва служителите си по целия свят, сега повече от всякога солидарността, креативността, споделянето на знания и ангажираността са от съществено значение. Още повече, защото знаем, че младите хора са готови за кариера в сектора на околната среда, който предлага атрактивни възможности. Ние приветстваме всички ваши предложения и идеи, с които да ни накарате да мислим, както и да ни предизвикате в сферата на нашия бизнес и относно начина, по който виждаме нещата."

 

Студентите от 44 университета в 23 държави работиха в екипи: групирани по часова зона, те директно обменяха мнения със служители на Веолия от различни географски зони - оперативни мениджъри или от сферата на човешките ресурси, както и експерти от централата на Веолия в Aubervilliers. Младите нови служители на Веолия - от програмите Disrupt и Accelerate, също взеха участие: те споделиха своя опит, ежедневието си, както и защо са избрали Веолия.

 

Иновативната онлайн формула даде възможност на участниците да работят заедно, използвайки ИТ инструментите на Групата: мозаечен изглед (Google Meet), за да се виждат всички участници и да се споделят документи на екрана, инструмент за обучение (Gsuite), както и публикации и чатове в общност (Google Currents).

Проектите на екипите се фокусираха върху 9 ключови за напредъка на Веолия теми:

Управление на отпадъците и дигитално управление: какви пазарни възможности ще увеличат нивата на рециклиране и решенията тип "кръгова икономика"?

  • Култура на сътрудничество: как да разгърнем сътрудничеството между бизнес звената, за да се ускори възможността за „копиране и адаптиране“ на решения?
  • Качество на въздуха: как да намерим решения, които правят въздуха по-чист?
  • Водород и електрически превозни средства: как да станем катализатор при тази трансформация?
  • Устойчиво земеделие: какви са възможностите, свързани с "интелигентното" земеделие, които ще спестят ресурси и ще намалят въглеродните емисии?
  • Marpol: как да посрещнем предизвикателствата за предотвратяване на замърсяването в морето?
  • Зелена сделка: как Европейската зелена сделка може да подкрепи развитието на енергийните услуги в сградите?
  • Рециклиране на батерии: как да посрещнем предизвикателствата с рециклирането на батериите?
  • Бонус казус: инициативи "да направиш, каквото казваш, че можеш", за да станеш посланик на услугите на Веолия.

Може да прочетете цялата статия тук.

 

Лятното училище Веолия е обучило 363 бъдещи дипломанти от 142 университета в 33 страни. Веолия е първата компания в сектора на услугите за опазване на околната среда, която стартира лятното училище през 2010 г. Сред целите на компанията са: да събере на едно място талантливи млади хора от цял свят, които носят своя култура и възприятие за света; да повиши осведомеността на участниците по въпросите на околната среда; да подобри привлекателността на компанията и да установи връзки с университетите.

За миналогодишното му издание и Веолия в България и лятното училище на Групата може да прочетете тук.