Веолия е класирана на второ място според индекса за устойчивост на Дау Джоунс в сектора води и комбинирани комунално-битови услуги

Веолия е избрана за 5-та поредна година според индекса за устойчивост на Дау Джоунс (DJSI), който отличава компаниите с най-добри резултати по отношение на устойчивото развитие. Групата запазва 2-то си място сред 34 компании в сектора води и комбинирани комунално-битови услуги с резултат 82 от 100 точки.

Това признание за лидерството на Веолия е дадено след анализ на 28 екологични и социални теми и теми за управление. То засилва постоянния ангажимент на Групата по тези въпроси, ангажимент, който е заложен в нейната корпоративна цел и описан подробно в стратегическата програма Импулс 2023, чрез целите на Групата за многоаспектна ефективност.

За индекса за устойчиво развитие на Дау Джоунс се избират компании от 61 сектора, анализират се повече от 1 000 показатели и се отличават най-добрите по отношение на корпоративната социална отговорност. Само 10% от най-големите компании в света се избират във всеки сектор за световния индекс и 20% за европейския индекс: 4 компании от сектора води и комбинирани комунално-битови услуги са избрани през 2021 г. в индекс „Устойчивост в света“ (DJSI World) и 3 – в индекс “Устойчивост в Европа” (DJSI Europe).

Индексите за устойчивост на Дау Джоунс (DJSI) се публикуват от S&P Dow Jones Indices на база анализа „Оценка на корпоративната устойчивост“, представен от S&P Global. През 2021 г. повече от 10 000 компании са били поканени да участват в оценката.